Sektörün son zamanlarda en çok tercih edilen versiyonlarından biri haline gelen epoksi kaplama, kullanımının artmasıyla pek çok alanda kullanılabilir bir halde geldi. 

Normalde düz zeminlerde daha çok tercih edilen kaplamanın artık çatlak zeminlerde kullanımı da rutin bir hal almaya başladı. Peki bu tür zeminlere uygulanırken hangi adımlar takip edilmeli ?

Her ne kadar çatlak zeminlerde kullanımı bugün gerçekleştirilmesi çok da zor olmayan bir işlem haline gelse de mantığı gereği düz bir zemine ihtiyaç duyulmakta. Bu sebepten ötürü çatlak zemine uygulama yapılmadan önce var olan çatlakların kısmen düzeltilmesi gerekiyor. 

Kullanıcı tercihine göre kumlu veya kumsuz kaplama şeklinde çatlak kısımların doldurulmasından sonra 1, 1,5 veya 2 milimetre kalınlığındaki kaplama için hazır hale getirilmiş olur. 

Burada dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri karışımı, veya daha genel bir ifadeyle macundur. Bu macunlar içlerindeki maddeler gereğince hızlı bir şekilde donmaya elverişli olduklarından, çatlak kaplanması sırasında hazırlanmamalıdır. Macun  işlemi bittikten sonra hazırlanıp uygun zemine uygulandığında, en net sonucu verecektir ve bundan sonraki işlemler şeklinde sürecektir.

Kullanımı sırasında çatlak kapama işlemi bittikten sonra uygulanan zeminin ve  türünün özelliklerine bağlı olarak belirli bir süre beklemek gerekebilir. Bu sürenin işi yapacak profesyonel kişiler tarafından belirlenmesi uygundur. Fakat macununun kimyasal özelliklerine bağlı olarak,  hızlı bir şekilde yapılmalı ve bundan sonra uzun bir beklemeye bırakılmalıdır. Asgari süre 8 – 16 saat olmakla birlikte, yine özelliklerine göre bu süre zarfında belirli değişikliklerin olması mümkündür.

İşin uygulanması sırasında takip edilmesi gereken adımlar belirli olsa da, çatlaklarda yapılırken bu işlemlerin  görevlilerince belirlenmesi idealdir.